skip to Main Content

Ik ben Mona Ceron en ben voltijds kleuterleidster.

Ik startte met fotografie in 2009. Ik kocht toen mijn allereerste digitale spiegelreflex en besloot om in avondschool meerdere cursussen fotografie te volgen. Ik was meteen gebeten door de fotografie microbe.

In eerst instantie ging mijn voorkeur uit naar natuur- en landschapsfotografie en volgde dan ook meerdere workshop bij natuur- en landschapsfotograaf Steve De Waele. Dankzij hem vond ik mijn weg in de fotografie en nabewerking in Lightroom en Photoshop.

Pas in de zomer van 2016 ontdekte ik portretfotografie, omdat ik het kon integreren in mijn natuurfotografie. Voordien was portretfotografie niet echt mijn ding, omdat ik niet voor studiotoestanden ben. Ik werk het liefst met natuurlijk licht. Maar door het te integreren in mijn natuurfotografie ontdekte ik een heel andere kant van portretfotografie : mensen kunnen zich laten zien in hun natuurlijke habitat, ze kunnen hun persoonlijkheid op een spontane manier laten zien voor de lens.

Ik was verkocht. Ik begon me steeds meer te verdiepen in allerlei shoots in de natuur : zwangerschap, kinderen, communie, familie… ja, zelfs huisdieren.

De natuur is zo’n dankbare achtergrond in portretfotografie en is dan ook nooit dezelfde : ‘There is no reality in nature photography, because nature changes’ – Mona Ceron. 

Datzelfde jaar, augustus 2016 kwam ik in contact met Boven De Wolken, een vrijwilligersorganisatie die gratis fotoreportages biedt aan ouders met een stilgeboren baby of baby overleden tijdens of kort na de geboorte. Ik besloot me ook aan te melden als vrijwillig fotograaf. Een beslissing die ik tot op vandaag niet betreur.

Back To Top
error: Content is protected !!